Dom > Vijesti > Sadržaj
Šta je frikciono mešanje zavarivanje?
Jun 23, 2017

Zavarivanje frikcionim mešanjem je brzom rotacijom glave mešalice i trenjem sa zavarivačem, što dovodi do stvaranja toplote termoplastičnog sloja, mešanja glave i relativnog kretanja, ispred mešača glave kontinuirane formacije termoplastičnog prenosa metala u leđa mešalice, ispunjavajući zadnju šupljinu, čime se formira metoda povezivanja.


Glavu za mešanje se sastoji od specijalnog prsta stega, steznog uređaja i cilindričnog tela. Na početku zavarivanja glava za mešanje se rotira sa velikom brzinom, a poseban tip se odnosi na zavareni spojevi zavarenog lima, a metalsko trenje u kontaktu sa specijalnim prstima se zagreva, formirajući tanki termoplastični sloj. Kada se specijalna referentna šipka izbuši u površinu radnog predmeta, neki od metala se ekstrudiraju na površinu, a ramena vratila se prorezuje površinom zavarivača radi stvaranja toplote. A zbog efekta zaptivanja zadnje ploče, termoplastični metal se formira kontinuirano kako bi se formirao varni šav. U celom procesu, proizvedene su šupljine u metalnom području zrna podvrgnuto procesu ekstrudiranja, topljenja trenja, plastične deformacije, prenosa, difuzije i rekristalizacije.


Karakteristike varenja zavarenog trenja

Zavarivanje sa međuspremanjem Pored običnog načina zavarivanja može biti teško zavariti materijal, postoje sljedeće prednosti

1. Temperatura zavarivanja je niska, čak iu slučaju dugog zavarivanja.

2. Priključak sa čvrstim fazama, ne proizvodi slično u slučaju zavarivanja ulice propusta organizacije za lijevanje. Razna mehanička svojstva, kao što su umor, savijanje, istezanje i drugi indikatori su dobri.

3. pre i posle zavarivanja, radno vreme je manje, a troškovi proizvodnje su znatno smanjeni. Mešanje i trenje u procesu zavarivanja mogu efikasno ukloniti površinski oksidni film i adhezione nečistoće i smanjiti korake čišćenja.

4. Procesu zavarivanja nije potrebno dodati zaštitni gas i lemljenje.

5. da budu sposobni da vrše zavarivanje punog položaja, dobru prilagodljivost, visoku efikasnost,

Jednostavan rad, jednostavan za automatizaciju.

6. Bez dima, zračenja, prskanja, buke i drugih štetnih materijala kao što je luk, ekološki prihvatljiva metoda veze.