Dom > Vijesti > Sadržaj
Kontrastne Zavarivanja koristi na cjevovoda i cjevovoda rafinerije
Mar 12, 2016

Kada se pogleda na veliki nafte i plina instalacije poput rafinerije proširile mnoge jutara i koji predstavlja milijune dolara na oprema i ulaganja u infrastrukturu, jedan ne vidi ubrizgava u rafineriji za rafiniranju sirovog sirove nafte. Zato sirove nafte se prenosi kroz podzemni cjevovod. Crpna stanica koje pumpe ulja u cjevovod nalazi daleko od rafinerije.

Ali podzemni cjevovod i nadzemnim rafinerija ima jednu svrhu. To će osigurati rafiniranih ulja i ostalih proizvoda za javnost. Je cjevovod za transport sirove nafte i rafinerija je za preradu sirove nafte.

To je zanimljivo znati zavarivanje tehnike za te komplementarne strukture su sasvim suprotno jedni druge. Spust zavarivanje tehnike se koriste za zavarivanje cjevovoda budući da uzbrdo zavarivanje se koristi za zavarivanje rafinerija cjevovode. Čak i zavarivanje kodove i inspekciju metode razlikuju. Zavarivanje cjevovoda kontrolira API 1104 budući da rafinerija cjevovoda rad kontrolira ASME Sec IX.

U ovom članku ćemo razgovarati jedan po jedan kako i zašto dva zavarivanje metode razlikuju jedni od drugih. Slijede glavna područja gdje nalazimo uglavnom razlika: 1.) zavariti zgloba, 2.) upotreba Stezaljke, 3.) zavarivanje tehnika, 4.) kodova i standarda, 5.) premaz elektrode, i 6.) brzine varenja.

Vara Joint

Cijevi debljine koristi na cjevovod je obično manje od onog koji koristi u rafineriji cijevi i krajevi cijevi plinovoda su stroj kosi dok cijevnim priključcima rafinerija cjevovoda zgloba su ručno izrezati i kosi. Ova dva faktora igraju kljucnu ulogu u određivanju suprotnog tehnike zavarivanja.

Budući da je kraj cijevi plinovoda cijevi tvornica obrađeni i glatka, to je lako za korištenje unutarnje spojnice podesiti oba kraja cjevovoda zajedničko čuvanje uniformi korijen jaz bez čavlići, Dakle nizbrdo zavarivanje tehnika (slika 1) je bolji izbor za brzi zavarivanja. Za razliku od toga, u slučaju rafinerije cijevi, ne samo je cijev debljine veće nego također ručne izrade kosina nisu tako glatke. Čavlić zavari se koriste umjesto Stezaljke i korijen jaz nije jedinstvena kao i u slučaju cjevovoda zgloba. Stoga je bolji izbor uzbrdo zavarivanje tehnika (slika 2).

Još jedan razlog je veličina korijena jaz između cjevovoda i cjevovoda zavariti zglobova. Korijen jaz za cjevovod zajednički je 1,6 mm (slika 3) u usporedbi sa 3 mm u cijevi zavariti zajednička (slika 4). Joint sa manjim korijen jaz mogu biti lako zavareni sa spust tehnika, kojim se spajaju oba korijena lica, budući da veći korijen praznine u trebate tkanja pokreta elektrode da se spoje obje korijen lica.

Uporaba Obujmica
Cross-Country cjevovoda koji se proteže kilometrima zavarena na van puta. Nasuprot tome, biljka cijevni spojevi pripremaju i zavarena u radionicu. Zavariti zajedničkih priprema završe Imajući ovaj faktor.

Interni spona (slika 5) se koristi unutar zajedničkog cjevovoda za brzi poravnanje i može biti maknuti from drugi kraj cijevi nakon korijen i vruće prolazi su potpuni. Budući da zbog kratke i svinute dužine cijevi zglobova imaju okovi, zavariti zglobova se pripremaju sa ili bez korištenja vanjske stege.

Još jedna razlika je korištenje čavlići. Na cjevovod zglobova, nema čavlići koriste se kao root i vruće prodaja obavljaju se odmah kada je Interna Povećaj u mjesto budući da je u slučaju biljka cjevovoda, zavariti čavlići se koriste za pripremu zavariti zglobova za zavariti u kasnijoj fazi.

Zavarivanje tehnika

Kao što je objašnjeno ranije o tome zašto cjevovoda zavareni pomoću spust tehnika i cjevovod sa uzbrdo tehnika, u spustu tehnika dva zavarivača vara jedan džoint istovremeno od vrha do dna cijevi na suprotnim stranama budući da u cjevovod zajednički posao, jedan zavarivač upotpunjuje cijeli joint zavarivanja od dna do vrha cijevi zgloba.

Šifre i standardi

Kao što je navedeno ranije, cjevovod zavarivanje se izvodi u odnosu na API 1104 koda i postrojenja za zavarivanje ASME Sec IX.

Za cjevovod, zavarivač probnim održava u vodoravnom položaju (slika 7) budući da probnim zavarivač cjevovodnih postrojenja održavaju u položaju 45 stupnjeva (slika 8). Ovaj je jer cjevovod zavara su izrađene u horizontalni položaj i zavari cjevovoda se provode u vodoravni, okomiti i na 45 stupnjeva kut pozicije.

Razaranja Kuponi su također različite tehnike kao što je prikazano na slici 9 i slika 10.

Premazom elektroda
Za spust za varenje, sve elektrode koristi su celuloza oblaganja budući da za teška zavarivanja elektroda koristi za root pass je celuloze premazom, a ostatak se izvode sa niskim vodika obložene elektrode. Razlozi za to su: 1) cjevovoda debljina stijenke, što je obično manje od 12.5 mm; (2) jednostavno skidanje troske; (3) za zavarivanje brzina i 4) tanki Zrnce celuloznih elektroda. Sve su to zahtjevi cjevovod zavarivanja budući da je u tvornici cijevi cijevi debljine veće, stoga tkanja gibanja elektrodu zahtijeva da zavareni spoj teške debljine cijevi. U tu svrhu nisko vodika elektroda se koriste.

Brzina zavarivanja

Posljednji – ali ne i najmanje važno – velika razlika između cjevovoda i postrojenja cijevi za zavarivanje je zavarivanje brzina proizvodnje. Ovdje su neki od razloga za ovu razliku u brzini zavarivanja:

1. cijevni spojevi su prilagođene i tacked u radionicu i obično jedan zavarivač upotpunjuje cijeli joint, zavarivanje korijena, punjenje i prodaja kapa. Budući da je na cross-country cjevovoda, zajednički je usklađeno s unutarnje spojnicom na mjestu i zavarivanje se izvodi po tim uglavnom dva korijena proći zavarivača, dva vruća prolaze zavarivača, dva punjenja prolaze zavarivača i dva pokrovni sloj prolaze zavarivača.

Oba zavarivača izvođenje zavarivanja na suprotnoj strani cjevovoda zgloba i zavarivanje ekipa useli karavan u otvorenom prostoru. Kao rezultat toga, zavarivanje brzina proizvodnje je mnogo više nego zglobova cijevi Zavarene u radionicu.

2. spust zavarivanje tehnika daje dobru zavarivanje proizvodnju na cjevovod gdje debljina cijevi je uglavnom 12 mm ili manje, budući da su cijevni spojevi veća debljina i uzbrdo zavarivanje tehnika zahtijeva više vremena; Dakle, zavarivanje proizvodnja je manja u odnosu na cjevovod.

3. drugi razlog za brže zavarivanje brzine na cjevovodima je elektroda pokret od vrha do dna i sa tkanja pokreta. Budući da se elektrode kreće od dna prema vrhu na cjevovod zgloba i tkanja elektrode usporava brzinu zavarivanja.

Autor
Engr. M. Younas Malik
je kvalificirani inženjer strojarstva iz The University Inženjerstvo i tehnologija, Lahore, Pakistan, i nositelj B.S. stupnja u tehničko obrazovanje iz veleučilišta škola osnovana od strane Oklahoma State University u Rawalpindi, Pakistan. Bio je član American Welding Society (AWS) i The američkog društva inženjera strojarstva sad-a.