Dom > Vijesti > Sadržaj
Kina je "dvije sjednice" nudi veliku priliku za globalni razvoj
Mar 15, 2016

Globalne pozornosti će sijati na Kina početkom ovog mjeseca, kao azijska zemlja priprema se za godišnji "dvije sjednice" istražiti sljedeći korak rješenja za njegov vlastiti razvoj postavljen da oslobodi ogroman potencijal u svjetskim razmjerima.

Četvrti godišnji primjerak programa 12 Nacionalnog narodnog Kongresa (NPC), vrh parlamentu zemlje i četvrti primjerak programa 12 nacionalni odbor od kineskom narodu političke Savjetodavne konferencije (CPPCC), Kina je vrh političke savjetodavno tijelo, Otvorit će se na 5 Veljača i ožujak 3, respektivno.

Stručnjaci kažu da ove godine druženja, dragocjeni prozor za globalno promatrači gledati u Kini budućih politika kada svijet se bori usred slab oporavak, stoga očekuje se prikupiti više pažnje i kod kuće i u inozemstvu.

Gospodarsko Restrukturiranje, Potrošnja-Driven Model donijeti mogućnosti

Predstojeći NPC sesija će vidjeti raspravu i ratifikaciju Kina je nacrt 13 Petogodišnji Plan, sa diskusija Fokusirana na Kina je daljnje gospodarsko Restrukturiranje kao ključnog dijela.

Kina je najviše rukovodstvo najavio krajem veljače da Kina će pojačati politikom strukturnih reformi i zelene ekonomije, a potencijala domaće potražnje. Druga najveća ekonomija na svijetu je sada prebacuje svoju ovisnost od ulaganja i proizvodnju domaće potražnje i uslužnih djelatnosti.

Prijelaz će pomoći Kini razviti u "trajnije motorom za rast potražnje," primijetio Stephen Roach, stariji kolega na sveučilištu Yale u sad. "To je više pridonosi globalnog održivog rasta."

U stvari, Kina je strukturno prilagođavanje je vec dobio prvi rezultati. Službeni podaci pokazuju potrošnju ima činili dvije trećine kineskog 2015 rast, postaje glavna elektrana za kineske ekonomije.

"Ovo je zdrav i održivi trend promjena," Wang Yi kineski ministar vanjskih poslova je na putovanju sad u veljači.

Apple plaća na 18 veljače službeno počeli služiti potrošačima u Kini, prva zemlja u Aziji ima pristup mobilni plaćanja rješenje osigurava američki tehnološki div, koja je predstavljala uvid interesa stranih tvrtki u Kina je ogroman potrošač tržište zbog rastuće Kupovna moć.

Kao jedan od nekoliko tržištima uz snažan rast, Kina je dužan donijeti veće mogućnosti za ostatak svijeta, Shlomo Maital, viši znanstveni suradnik s Izrael Institute of Technology.

Bonus od rastuće platežnoj moći je također otišao izvan granica. Prošle godine vidio grupu Kineza make up 120 milijuna Izlazno posjeta i potrošiti više od 1 bilijuna Juana (oko 153 milijarde dolara) u inozemstvo. Izvještaji i slike kupce i posjetitelje iz druga najveća ekonomija na svijetu su često hit stranih naslova.

Elevacija konzumiranje moć kineskom narodu, Crvenperka reče, će dati snažan poticaj da slabi globalni ekonomski oporavak.

Čist, transparentno upravljanje za poticanje stranih ulaganja

U proteklih nekoliko godina, kineska vlada obvezala na čišći i transparentnije upravljanje, s okom na stvaranju povoljne i predvidljiv klime za strane investicije.

U predstojeće dvije sjednice više svjetla očekuje se da će biti prolivena na te napore, koji uključuje Peking je kampanju protiv korupcije.

Analitičari tijeku napori su dala opipljive rezultate i Potaknut povjerenje stranih ulagača u jednom od najdinamičnijih tržišta na svijetu.

"Kina je antikorupcijski pogon, dio vladavini zakona inicijativu matične gubitke državne imovine i poboljšati čistu vlast i povjerenje stranih ulagača, dobila priznanje i potporu međunarodno društvo," rekao je Wang Yukai, profesor s kineske Akademije upravljanja.

U svom izvješću 2015, Šangaj-based američki komori rekao je problem korupcije je postao manji izazov za poslovanje u Kini, koja je pala ravno dvije godine na 13 mjesto u organizacije godišnje rang američkih tvrtki.

Antikorupcijska kampanja gaji fer okruženju konkurencije poslovnoj zajednici i smanjili teškoće poslovanja u azijske zemlje, rekao je Semir Wuttke, predsjednik od europske unije komori u Kini.

Otvorenost bit će ključna riječ tijekom dvije sjednice kad se Fokusirala na Kina je investicija olakšicama u godinama doći.

Kina je Ministarstvo gospodarstva je bio traženja javnog mnijenja na nova strana ulaganja zakon koji će ublažavanje ograničenja stranim investitorima i dati im lakši pristup na kinesko tržište.

Inozemne tvrtke će dobiti prije uspostave Nacionalnog tretmana i trenutni sustav uznemiruje slučaj po slučaj odobravanja će biti zamijenjen "negativni popis" za upravljanje, ako zakon bude usvojen.

Više stabilan, transparentan i predvidiv pravno okruženje i tržišnom okruženju koje potiče poštene tržišne utakmice bit će Kina je uporni atrakcije stranim investitorima, rekao je Doug Gurr, predsjednik Kine online Maloprodaja gigant Amazon je.

Pobjeda diplomacije zalaže za globalni prosperitet

Prošli mjesec, Kina obećao prioritete viših razina otvaranja angažman u svijet kao dio svojih diplomatskih dnevni red u narednih nekoliko godina, koji će također biti vruća tema u predstojeće dvije sjednice.

Stručnjaci predvidjeli da predstavnici Razgovaraće daljnje provođenje takvih tisuća programa kao pojas i ceste inicijativa kako bi bili podijeliti plod desetljećima ekonomski razvoj Kine sa drugim zemljama, osobito one razvoju.

Pojasa i ceste inicijativu svojim imenom koje proizlaze iz svjetskih svile koja je nekada povezivala Azije, Europe i Afrike u davna vremena, je usmjeren na jačanje veze između područja na kopnu i moru, i ažurirati najsporija zemlja infrastrukturu u Aziji i Africi.

Inicijativa, promicanjem razmjene kapitala, tehnologije i visoke kvalitete Proizvodnih kapaciteta među zemljama duž drevnih trgovačkih putova, podstaći ekonomski i socijalni razvoj na Euroazijske i Afrika kontinent, rekao je Fu Ying, predsjednica odbora za vanjske poslove NPC.

Pojasa i ceste, koja pokriva do dvije petine svjetskih kontinentalna područja, je do sada dobila više od pozitivnih reakcija iz preko 60 zemalja, od kojih već ste povezani njihova strategija razvoja Kina predložila plan križ regije.

Pojasa i ceste će pomoći zemljama u razvoju dobiti veće pravo glasa sa mirno rješenje, rekao je Severino Bezerra Cabral, direktor Instituta u Kini i Aziji Pacifiku studije.

Na primjer, Pakistanu, zemlji centralne Azije uz drevni trgovački put je dugo bolovala od nestanak struje. Tokom ljeta, čak i njen glavni grad Islamabad izloženim power PC kratka nesvjestica se do 12 sati na dan.

Ali zahvaljujući nesmetana implementacija Kina Pakistan ekonomski koridora, projekt vjerojatno doda više od 25.000 megavata kapaciteta električne energije na zemlji energija zeljna Pakistan ima potencijal da se pretvori u uspješan gospodarstvo.

Svijet se raduje "miran razvoj Kine" navedene u dvije sjednice, koji "je preoblikovati novi tip međunarodnih odnosa", rekao je Ibrahim Amari, profesor političkih znanosti na sveučilištu Bagdada.