Dom > Izložba > Sadržaj
Zavarivanje pod vodom
Mar 13, 2016

Zavarivanje pod vodom možemo podijeliti na glavne vrste koje su bile u upotrebi dugi niz godina: "mokro" zavarivanje, koji se obavlja u otvorenim vodama; i zavarivanje što je bilo "hiperbarična" izvodi "suha" unutar posebno konstruiranim nadtlaka ograde ili u otvorenim vodama.
Zavarivanje pod vodom je rizično, ali potrebno oblik zavarivanja. Postoje mnogi brodovi i strukture koje zahtijevaju podvodni skupštine ili popravak, uključujući off-Shore naftnim platformama i tankeri.

Zavarivanje je jednostavno najbolji način da Okupite ili popraviti većinu metala i alternative kao gletovane ili stegnute popravke su nezadovoljavajući u mnogim slučajevima.

Mokro zavarivanje pod vodom

U andquot; wetandquot; zavarivanje pod vodom, MMA ili ručno elektrolučno zavarivanje je najčešće metoda. Ovo je varijacija metalni elektrolučno zavarivanje, koja zapošljava Vodootporan elektroda. Druge uobičajene procese u upotrebi su zavarivanje trenjem i fluks šupalj elektrolučno zavarivanje. U obje metode, napajanje koje djeluje oprema za zavarivanje je spojen putem set kabela i cijevi.

Mokro zavarivanje metoda je obično ograničena na relativno nisko ugljični čelici ili ekvivalente, pogotovo na većim dubinama zbog rizika od vodika uzrokovalo pucanje.

U budućnosti, neće biti potrebe za poboljšane snage izvora i revidirani elektroda prevlaka kako bi zavariti veća ugljični čelici na većim dubinama.
Hiperbarična ili suhe Podvodnog zavarivanja

Upotreba hiperbarične ili suhe zavarivanje je proces zavarivanja u visokim tlakom okoline, obično pod vodom. Dok je hiperbarična zavarivanje se može obaviti mokro u otvorenim vodama, i #39; s češće izvode u posebno konstruiranim hiperbarična komora koja je suha okolina. Ta vrsta zavarivanja se koristi za obavljanje iste vrste montaža i popravak rada kao mokro zavarivanje, Naime podvodnih cjevovoda, offshore naftne platforme, teglenice i brodova svih veličina.

U hiperbaričnim zavarivanja, Ronilac/varilac radi od izvan komore. Posebna MMA elektrode su pozicionirani unaprijed kroz fleksibilne luka i zavarivač manipulira njima kao sto izgleda kroz prozore u prilog. Neki od novijih komore su potpuno proziran kućišta koje okružuju područje zavara, i voda je evakuiran Ispumpavanje plina unutar.

Kada su potrebne visoke kvalitete zavara, suhim hiperbaričnim zavarivanje je obično metoda izbora. Veću kontrolu nad uvjetima su moguće unutar suhe kućišta, uključujući primjenu pre i post grijanje zavara. Kontroliranim uvjetima rezultira puno poboljšalo zavarivanja i viša kvaliteta zavara u odnosu na mokre zavara iste vrste.

Suhim hiperbaričnim zavarivanja se obično koristi u dubine manje od 400 metara, ali postoje posebne tehnike razvijaju taj svibanj jednog dana konstruktore do 2000 metara ili više.