Dom > Izložba > Sadržaj
Zavarivanje TIG-GTAW
Mar 11, 2016

Plinsko Volfram lučno zavarivanje (GTAW), također poznat kao odljevka (TIG) zavarivanje, je luk zavarivanja, koji koristi ne-potrošne Volfram elektroda za izradu zavara. Vara prostor je zaštićen od atmosferskog onečišćenja Inertni zaštite plin (argon ili Helij) i popunjavanje metala obično koristi, iako neki zavara, poznat kao autogeno zavari, to ne zahtijevaju. Konstantne struje zavarivanja izvor energije proizvodi električna energija, koja se provodi preko luk kroz stupac visoko ionizirani plin i metalne pare poznat kao plazma.

GTAW najčešće korišten to zavariti tanki dijelovi od nehrđajućeg čelika i obojenih metala kao što su Aluminij, magnezij i Bakar legure. Postupak daje operater veću kontrolu nad zavara od konkurentnih procesa kao što ručno elektrolučno zavarivanje i MIG postupkom zavarivanja, što omogućava jači, veća kvaliteta zavara. Međutim, GTAW je relativno složen i teško svladati, i nadalje, to je znatno sporiji nego većina drugih zavarivanje tehnike. Povezanih procesa plazmeno lučno zavarivanje, koristi malo drugačiji zavarivanje baklja za stvaranje više usmjerena Luk i rezultat je često automatiziran.

Još jedna prednost TIG zavarivanje je da ga koristi u gorim situacijama onda druge zavarivanje metode. Nego može također biti upotrijebljen zavariti malih objekata i tankih metala, pa zato ovom metodom zavarivanja se koristi u elektroničkoj industriji. TIG zavarivanje također nudi vrlo čist zavariti kvalitete nad drugim metodama, s vrlo malo brčkati ili šljaka. I zato što i #39; s vrlo svestran, ova metoda se može koristiti da vara skoro svakog metala u gotovo bilo koji oblik.

To je preferirani način kada visoke kvalitete zavara su vrlo važan, Primjerice u zrakoplovu i pomorske industrije. Plazmeno lučno zavarivanje, koja traje duže vrijeme povezane, još uvijek koristi volframova elektroda, ali plazme plin se koristi da se formira luk. Plazma je teže kontrolirati i obično se koristi u automatiziranim ili mehanizirani proces.

TIG zavarivanje imaju i mane, međutim. To je jedan od je složeniji i teže naučiti tehnike zavarivanja i je relativno sporo u odnosu na druge procese. Ovo je još jedan slučaj odgovarajući postupak zavarivanja na rad koji treba izvršiti. Ako trebate više brzine varenja, ili nisi rad sa svjetlom ili tankih metala, ili si relativno nova na zavarivanje, ti možda bi bolje služio koristeći neku drugu tehniku.

Imajte na umu da oxy-acetilen zavarivanje šipke su kompatibilni sa TIG zavarivanja. Ti i #39; ll želite koristiti malom promjeru Volfram štap. Ovi štapovi su uglavnom 36andquot; u dužinu, i neke zajedničke promjera su 1/16andquot; 3/32andquot; i 1/8andquot;. youbestwelding