Dom > Izložba > Sadržaj
Znanost o modernim Zavarivanja
Mar 13, 2016

Mnogi ljudi misle zavarivanja još jednim industrijskim poslom, kao radni stroj ili vilicni istovarivac. Ali moderni zavarivanje je mnogo više od toga. Zavarivanje je umjetnost, znanost i visoko plaćene karijere u jednom.

U svojoj suštini, zavarivanje je spajanje dva materijala, najčešće metale ili termoplastike. To se uglavnom postiže spajanjem dva komada materijala da se pridružio i dodavanja punila materijala za proizvodnju topljenog bazen, poznat kao zavariti bazen.

Nakon što je luk je uklonjen bazen hladi, formiranje spoj između dva izradaka koji je jak i vrlo izdržljive.

Ovaj postupak zavarivanja se može postići veći broj različitih metoda. Osnovna razlika u ove metode je izvor energije za zavarivanje - električni Luk, plin plamen, laserski, čak i ultrazvučne valove.

Još jedna razlika u zavarivanje je proces kojim se zavariti bazen formirana. Gas Tungsten Arc zavarivanje (GTAW) - više poznatiji kao zavarivanje TIG (odljevka) - je luk zavarivanja, koji koristi nonconsumable Volfram elektroda za izradu zavara. U TIG zavarivanje, zaštite plin se koristi za zaštitu površina zavara protiv atmosferskog onečišćenja.

Energija dobavlja konstantne struje zavarivanja napajanje, a krajnji rezultat je provodljivost visoko ionizirana plina i metalne pare (također poznat kao plazma) preko zavarivačkog luka.

Još jedna popularna kategorija je plin Metal Arc Welding ili GMAW. Ovaj proces je više poznatiji kao MIG (metal Inertni gas) zavarivanje, gdje je pištolj za zavarivanje služi za administriranje žice elektroda i zaštiti plinova zavarivačkog luka. Obično opskrbljuju istosmjerna struja, Konstantan napon napajanja, ali AC ili stalnim postojeći sustav može se koristiti.

Stick zavarivanje je drugi proces zavarivanja koje najčešće koriste današnji zavarivača. Poznat i kao SMAW (metalni elektrolučno zavarivanje), zavarivanje štap koristi Jake električne struje proizvesti luk između zavarivanja materijala i potrošne električni štap (tj. štap). Štapa sastoji od čelika i obložen toka materijala koji isparava u CO2 plin koji stvara zaštitnu barijeru oko zavara bazena.

To su primarni oblici moderne zavarivanja, iako postoje i drugi, uključujući oxy acetilen plina, zavarivanje laserom i plazma rezači.