Dom > Izložba > Sadržaj
Zavarivanje
Mar 12, 2016

Kada vidiš one velike strojeve Robotsko zavarivanje automobila u automobilske tvornice, što većina vjerojatno rade je tačkasto zavarivanje. I aparate kao što su pranje strojeva i strojno pranje su konstruirani s mjesto zavara, kao kutija za alat u garaži.

Gotovo sve tvornice ili proces koji uključuje spajanje komada Lima zajedno koristi zavariti za zadatak. Ova vrsta automatskih otpora zavarivanje se postiže uzimanjem dvije komponente koje su se pridružio i stavljali ih između elektrode za tačkasto zavarivanje jedinica. Stvarni zavariti traje samo trenutak, zbog visoke umiješan, što ovaj vrlo brz način za spajanje metalnih dijelova električne struje.

Elektroda ili elektroda koristi mjesto zavarivača provoditi velike količine trenutni Preciznije zavara, fuzija i kovanje dva izratke. Vara ciklus kontrolira količinu vremena su uključeni, iznos od vršiti pritisak primijeniti na radne dijelove i količinu struje koji teče kroz elektrode. Sva trojica su trebate povećati količinu rastaljenog metala i oblik zavara bazen. Tada struja je uklonjena i zavariti bazen je dozvoljeno da se ohladi pod pritiskom, dok ne zavara postavio i dva komada su trajno spojeni. Ovo se naziva zavarivač vrijeme zadržavanja.

Ako bilo koji od navedenih tri parametra su promijenili ne uskladivši druga dva, jadni zavara je obično rezultat. Sve tri moraju raditi u ravnoteži za optimalnu vezu održati. Na primjer, ako trenutni elektroda je povećan, a bez adekvatne pritisak se primjenjuje, onda Prekomjerne zavariti senzaciju će biti rezultat. S druge strane, ako pritisak se mijenja bez podešavanje struje i vremena, a zatim rezultat može biti lošeg kvaliteta zavara kao dobro.

Uz ovu vrstu otpora zavarivanje, zavarivanje učinkovitost smanjit će znatno električna impedancija. I ova vrsta električna impedancija Mjeri koliko opozicija je predstavio električni krug ka prolaska struje kada se primjenjuje napon. Zavariti ili drugih otpora zavarivanje, taj otpor se povećava kada udaljenost struja treba pratiti putem do zavarivanja elektroda je povećati i smanjiti kada se udaljenost smanjuje. youbestwelding