Dom > Izložba > Sadržaj
Plazma rezači
Mar 12, 2016

Plazma rezanje je postupak korištenja plazma baklju za rezanje čelika i drugih materijala različitih debljina. Ova radnje se postiže puhanjem inertnog plina iz jedne mlaznice velikom brzinom.

Istovremeno, električni luk nastaje unutar gas kao da udari izratka, koja pretvara dio plina u plazma. Superzagrijane plazme reže rupu kroz materijal i puše rastaljenog metala od rez.

Plazma rezači, zbog pregrijane, lokalizirani "konus" proizvode, su vrlo učinkoviti kod rezanja Lima u kosim ili zaobljenim oblicima. Plazma je dobar u rezanje debelih i tankih materijala i ručnih baklji općenito može smanjiti više od 50 mm Čelična ploča s lakoćom. U jednom trenutku, plazma rezači koristi samo na provodljivost materijala, ali nove tehnologije omogućuju za rezanje širok lanac od ne-vodljivi izradaka kao dobro.

Ovi rezači su dizajnirani i izgrađen kao sredstvo za rezanje kroz teške metale, često do 1andquot; u debljine ili više. Međutim, kod rezanja deblje od 1andquot; druge metode rezanja treba uzeti u obzir kao dobro. Također imajte na umu da mnogi od ovih rezači radi pri 80 amp struje ili više, pa ti i #39; ll morate struje utičnicu koja može obraditi tu vrstu trenutni težak teret.

Po pravilu, plazma rezači su vrlo jednostavan za upotrebu. Gotovo Svatko može dati nekoliko minuta poduke i odmah moći rezati kroz većinu metala. Većina Krivulja učenja uključuje postavljanje stroja i zamjena elektroda i potrošnog nozzles.youbest zavarivanje.

Plazma rezači su učinkoviti kod rezanja gotovo bilo koji metal, od nehrđajućeg čelika do mekog čelika, bakra, mesinga, aluminija i čak i Titan.