Dom > Izložba > Sadržaj
Zavarivanje MIG-GMAW
Mar 11, 2016

Plinsko metala lučno zavarivanje (GMAW), ponekad se nazivaju po njegovih podtipova zavarivanje metalnih inertnog plina (MIG) ili metalni aktivno plinsko (MAG) zavarivanje, je zavarivanje proces u kojem električni luk oblika između potrošne žice elektrode i obratka metal(s), koja zagrijava izradak metal(s), Nanoseći im da se tope, i pridružiti.

Zajedno sa žice elektroda, zaštite plina hrani kroz zavarivanje pištolj, koji štiti proces od nečistoća u zraku. Proces može biti poluautomatska ili Automatska. Konstantnog napona, istosmjerno napajanje najčešće se koristi s GMAW, ali stalno postojeći sustav, kao i izmjenične struje, može se koristiti. Postoje četiri osnovne metode prijenosa metala u GMAW, zove loptast, kratki spoj, sprej, i ritmično spreja, od kojih svaki ima različita svojstva i odgovarajuće prednosti i ograničenja.

Izvorno razvijen za zavarivanje aluminija i drugih obojenih materijala u 1940, GMAW uskoro zatvorenog steelsbecause to predviđeno brže zavarivanje vrijeme naprema ostali procesi zavarivanja titana. Trošak Inertni plin ograničen njegovo korištenje u čelicima tek nekoliko godina kasnije, kada upotreba polu-Inertni plinovi kao što su ugljični dioksid postala uobičajena. Daljnji razvoj tijekom 1950-ih i 1960-ih dao proces više svestranost i kao rezultat toga, postalo je jako koristi industrijski proces. GMAW je danas najčešći industrijskih procesa, preferira za svoju svestranost, brzina i relativna lakoća prilagodbe poslovnih procesa do robotskog automatizacije zavarivanja. Za razliku od procesi zavarivanja titana koji zapošljavaju zaštite plina, kao što su ručno elektrolučno zavarivanje, rijetko se koristi na otvorenom ili u drugim područjima klima volatilnost. Povezanih procesa, toka šupalj elektrolučno zavarivanje, često koriste zaštite plin, ali umjesto toga zapošljava elektroda žicu koja je šuplja i ispunjena toka.