Dom > Izložba > Sadržaj
Lasersko zavarivanje
Mar 12, 2016

Laserom se razlikuje od oba GTAW (Gas Tungsten Arc Welding) i MIG (Metal Inertni Gas) zavarivanje je električni krug ne zahtijeva kroz izradak.

Zavarivanje se izvodi visoke energetske gustoće zraka, gdje energija usmjerena je izravno na izratka na mjestu zavara.

Za razliku od andquot; traditionalandquot; postupci zavarivanja, zavarivanje laserom je metoda pri čemu je vrlo Koncentriran laserske svjetlosti koristi za Generiranje Luk, nego struja ili kombinacija plinova. Lasersko spajanje je Fuzijski proces, gdje punila materijal se obično ne dodaje.

Postoje dvije vrste laserskim sustavima opskrbe. U jednoj, laserska zraka se isporučuje na izradak kroz "teško optika" ili niz zrcala i leće. Nedostatak ove metode je udaljenost ograničenja između laserski izvor i izratka.

Ostali laserski sustav isporuke koristi za svjetlovodni kabel za prijenos laserske zrake za izradak. Ovaj način nudi veću fleksibilnost, kao zraka može biti provedeno desetke metara bez gubitka značajne energetske. Laser onda prebacio na izradak u području biti zavaren. Laserom također rezultira vrlo jaki, čisti varove, jer svjetlo se koristi kao izvor topline u ovu vrstu zavarivanja.

U lasersko zavarivanje, laserska zraka je usmjerena na ciljani dio obratka se zavarena. Na površini obratka, Fokusirana svjetlosna energija pretvara u toplinsku energiju na vrlo visokim temperaturama. Temperature dovoljno velik za otapanje metala biti Zavarene, ali ne tako velik kao da ispari, jer to bi rezultirati rupu izrezati umjesto da je vara

Glavna prednost lasera nad drugim metodama zavarivanja je činjenica pulsnim laserom uvodi Minimalna količina topline potrebna za izvođenje zavara. Pulsiranje više puta, zraka omogućuje iznosu hlađenje da se pojave između svakog zavara, čuvanje topline iz zgrade na izradak. To čini laserskim idealnim za proizvode koji zahtijevaju zavarivanje u blizini electonics ili drugim osjetljiv na toplinu components.youbest zavarivanje

U trenutku laserski Radnička cesta je još uvijek relativno skupe, a trošak previsoki za najviše zavarivanje trgovine. Rezultat ovog tipa zavarivanja ne obično vrši izvan komercijalne ili industrijske postavke.