Dom > Izložba > Sadržaj
Elektrolučno zavarivanje
Mar 11, 2016

Elektrolučno zavarivanje tehnologija područje se fokusira na većini uobičajeno korištenih elektrolučno zavarivanje obrađuje, uglavnom GMAW/MIG, GTAW/TIG, SMAW/štap i plazme. Članci i priopćenja pokriva procese i izvora napajanja, plus sve povezane stavke — elektrode i žice, žičane hranilice čvora, manipulatora, positioners i izvori struje. Ako trebate informacije o osobna zaštitna oprema, ventilacijski sustavi i sigurnosne prakse za zavarivače, vidjeti naše sigurnosti izvještavanje područje.

Elektrolučno zavarivanje je prvi tip električno zavarivanje treba izmisliti, u 1940, a i #39; s još u široko koriste danas. Ti i #39; ll Nađi luk zavarivači se koristi na dnevnoj bazi u različitim Industrijama, od velike brodograditelja za mali auto i izmišljotina trgovine.

U desetljeća od i #39; s izum, mnoge utrke automobila, dragsters, korisni programi prikolice, brodove i čak nebodera su uspješno izgrađen ili popraviti sa Transformator napaja luk zavarivača. Čak i mnogi nuklearnih elektrana su izgrađene uz korištenje luk zavarivača i niske vodika zavarivanje šipke.

Elektrolučno zavarivanje je najjednostavniji oblik električno zavarivanje, i to je jedna velika prednost je Opsežan izbor šipke za zavarivanje (popunjavanje metala) i činjenici da su ovi štapovi vrlo lako Transportirati i koristiti. Iako teško za naučiti, zavarivanje metoda je još uvijek vrijedno sredstvo u neku malu trgovinu ili izrada poslovnih i mnoge stvari mogu biti zavareni sa prosječno elektrolučno zavarivanje stroj.

Elektrolučno zavarivanje je razlikuju od svojih rođaka Mig zavarivanje činjenicom da ona koristi toka obložena zavarivanje štap tipično 12 inča dugo, budući da Mig zavarivače su žice hraniti strojeve.

Elektrolučno zavarivanje elektrodom je štap izrađen od čelika, inoxa ili aluminija i obložen toka materijala koji štiti zavariti bazena prilikom zavarivanja. Ovaj tok je smjesa oksida, fluoridi, karbonati i metalne legure koje vežu zajedno i oko štapa. Ovaj premaz toka također čisti i štiti vruća zavara brojanica kako se hladi, štiti od atmosfere umanjit zavara.

Elektrode su lako promijeniti, i oni mogu biti umetnuta u držač elektroda prilično brzo. Ipak, to usporiti proces zavarivanja većih poslova, što je razlog zašto mnogi zavarivača radije koristiti žicu hranio Mig zavarivanje za te aplikacije.


Nabi si vara s AC ili DC

Štap ili elektrolučno zavarivanje daje vam mogućnost korištenja izmjenične ili istosmjerne struje. Mnogi za zavarivanje koristite AC izlaz isključivo, a to su popularni zavarivača širom svijeta. AC zavarivači su često jeftinije i lakše proizvodnje i jeftinije kupiti i tako zavarivači često odabrati AC preko DC izlaz stroja. I više i više novih zavarivača ponuditi AC i DC izlaz, tako često možete imati najbolje od oba svijeta (ali očekivati da će platiti višu cijenu za pretvarač upravljan zavarivač).

Druga opcija sa elektrolučno zavarivanje koristi DC ili istosmjerne struje izlaz stroja. Uz ovu vrstu zavarivač možete odabrati ručno polaritet, čineći zavarivanje štap negativan ili pozitivan kao potreba zahtijeva. Obično DC stroj će imati prekidač ili rotacijski prekidač na Upravljačkoj ploči za odabir polaritet, ili druga opcija je da jednostavno prebaciti preko kabela za zavarivanje. Pobrini se da koristiš šipke za zavarivanje dizajniran da radi sa DC Izlazna snaga.